Adventskalender för barn 2024: Bästa tipsen och populära alternativ

Adventskalendrar för barn är en omtyckt tradition under julperioden som ger extra spänning och glädje för de små. Det finns en stor variation av adventskalendrar på marknaden, vilket kan göra det både roligt och utmanande att hitta den perfekta kalendern för ditt barn. Oavsett om det är tecknade figurer, konstruktionssats, eller en smink- och doftljus kalender, finns det något för alla åldrar och intressen.

När du väljer en adventskalender för ditt barn är det viktigt att ta hänsyn till deras ålder och intressen. Visa kalendrar är speciellt anpassade efter ålder, medan andra kan vara mer generella. Det finns även adventskalendrar med favoritvarumärken som Lego, Barbie, Paw Patrol och Disney att välja mellan. Ofta innehåller dessa kalendrarna små leksaker, samlarfigurer och spel som gör väntan på julafton ännu mer spännande och rolig.

Harry Potter Julkalender 2023

Oavsett om du tillhör Gryffindor eller Hufflepuff, döljer Harry Potter-adventskalendern 24 magiska överraskningar. Du förflyttas till Hogwarts julstämning med Lumos-formeln och favoritkaraktärer. Luckorna avslöjar allt från tygpåsar och nyckelringar till klistermärken och anteckningsblock, allt med en magisk touch. Perfekt för Potterheads som älskar magi och trollformler.

Playmobil Julkalender 2023

Playmobil 71347 Adventskalender Polis Museumsstöld bjuder på 24 spännande överraskningar. Med två Playmobilfigurer och en häftig polismotorcykel. Den innehåller handfängsel och andra roliga tillbehör. Adventskalendern ger möjlighet till ett spännande inbrottsscenario på museet, utspelat under de 24 dagarna fram till julafton.

Hatchimals Julkalender

Hatchimals CollEGGtibles Adventskalender ger dig många överraskningar. Öppna en lucka dagligen för spännande innehåll och skapa en underbar julscen med över 100 delar totalt. Varje lucka kan innehålla flera föremål, inklusive 10 exklusiva figurer, 18 klädesaccessoarer, 57 klistermärken, 8 pappersdekorationer, 4 bo och 4 dekorationsband, samt en kunglig tron. Perfekt för barn från 5 år och uppåt.

Lego Julkalender 2023

Räkna ner till jul med LEGO City adventskalender 2023 (60381). Den innehåller juliga karaktärer, minibyggen och tillbehör. Lekmattan med vinterlandskap ger plats för fantasifulla äventyr. Perfekt julklapp till barn från 5 år, med enkla instruktioner för byggandet. Fylld med roliga byggen och överraskningar, och leksakerna kan kombineras med andra LEGO City-set för ännu mer kreativ lekglädje.

Pixi Julkalender

Pixi adventskalender Pixikalendern är en älskad klassiker som bjuder på mysiga lässtunder i väntan på tomten. Här har vi samlat 24 härliga Pixiböcker i en stämningsfull julkalender, illustrerad av Filippa Widlund. Bakom luckorna hittar du sagor om julen, vardagsberättelser, skoj och bus. Med en Pixikalender får barnen läsupplevelser som varar ända fram till jul! Bland de 24 böckerna finns titlar som “Sagan om vanten,” “Födelsedagspresenten,” “Rymdenresan,” och många fler.

Nyckelpunkter

  • Adventskalendrar för barn finns i många varianter, anpassade för olika åldrar och intressen
  • Välj en adventskalender som passar ditt barns ålder och favoritvarumärken
  • Adventskalendrar kan innehålla leksaker, samlarfigurer och spel för att öka spänningen inför julafton

Adventskalendrar

Adventskalendrar för barn är ett populärt inslag i många hem under julen. Dessa kalendrar hjälper barnen att räkna ner dagarna till julafton och skapar en spännande och magisk atmosfär varje morgon. Här kommer vi att gå igenom några av de mest populära adventskalendrarna och teman för barn samt ge tips på var man kan köpa dem.

Det finns en mängd olika adventskalendrar för barn, med allt från leksaker och pussel till choklad och godis. Populära varumärken för leksakskalendrar inkluderar LEGO, Disney och Pixar, med teman från till exempel Star Wars och Friends. För choklad- och godiskalendrar kan man hitta produkter från företag som Marabou och Lindt.

Bilar och tåg är ett återkommande tema på barnkalendrar. Det finns till exempel adventskalendrar med småbilar som samlas under dagarna fram till julafton. Tv-serier och filmer erbjuder också en stor variation av julkalendrar, med karaktärer från Disney, Pixar och andra populära program.

För de som är intresserade av konst och kreativitet finns det julkalendrar med pyssel, målarset och liknande aktiviteter. Dessa kan vara ett roligt alternativ till choklad- och godiskalendrar, samtidigt som de ger barnen något att göra under de långa vinterdagarna.

Adventskalendrar för barn kan köpas både i butik och online. Priserna varierar beroende på innehåll, varumärke och design, men man kan ofta hitta bra erbjudanden på rea eller genom att köpa kalendrarna lite tidigare på säsongen.

Förutom de klassiska adventskalendrarna finns det också alternativ för vuxna, med exempel som vin-, öl- och tekalendrar, sminkkalendrar och bokkalendrar. Dessa erbjuder ett roligt sätt för vuxna att räkna ner till julen och upptäcka nya produkter och smaker.

Sammantaget finns det en uppsjö av adventskalendrar för barn och vuxna med en mängd olika teman, innehåll och prisklasser. Det är ett fantastiskt sätt att få en rolig och spännande start på dagen ända fram till julafton och ge barnen något att se fram emot varje morgon under december. Kanske är årets adventskalender det perfekta köpet för att skapa nya minnen och god julmagi.

Vilka smink-adventskalendrar

Adventskalendrar för Barn

Att välja en passande adventskalender för barn kan vara en rolig och spännande upplevelse. Det finns många olika teman och intressen att välja mellan, vilket gör att det finns något för alla barn, oavsett ålder och intresse. Här är några exempel på populära adventskalendrar för barn:

LEGO är alltid en favorit bland barn och deras föräldrar. De erbjuder flera adventskalendrar med olika teman som passar både pojkar och flickor. Från LEGO City och LEGO Friends till Harry Potter och LEGO Star Wars, finns det något för alla LEGO-fans.

Disney är ett annat populärt alternativ, med adventskalendrar som fokuserar på de älskade figurerna från Disney-filmer, som Frozen, Toy Story och Cars. Dessa kalendrar brukar innehålla små leksaker eller samlarfigurer som barnen kan leka med och lägga till i deras Disney-samling.

Playmobil erbjuder också roliga julkalendrar för barn. De har ett brett utbud av teman som barnen kan utforska och har även återkommande klassiker som polisstationen, brandstationen och bondgårdsteman. Med Playmobil kan barnen skapa sina egna berättelser och fortsätta att bygga på sin samling.

För barn som älskar bilar, tåg och annan fordon finns det julkalendrar från varumärken som Cars, Brio och Paw Patrol. De erbjuder kreativa och lekfulla kalendrar fyllda med små fordon och tillbehör som barnen kan använda för att bygga upp sin egen lilla värld.

Pippi Långstrump, Mumin, Bamse och Greta Gris är exempel på karaktärer från populära barnserier som också har sina egna adventskalendrar. Dessa kalendrar innebär ofta pussel, leksaker eller pyssel som är anpassade efter det specifika temat och lämpar sig för barn i åldern 3-6.

För barn med speciella intressen eller favoritfigurer finns det även adventskalendrar med teman som Harry Potter, Star Wars, Marvel och Minecraft. Här får barnen chansen att samla på sig figurer eller leksaker som är kopplade till deras favoritvärldar.

Utöver de ovannämnda alternativen, finns det även adventskalendrar med böcker, pyssel, experiment, doftljus och mycket mer. Valet av en adventskalender för barn bör ske utifrån barnets intressen och ålder, så att julkalendern blir en rolig och uppskattad nedräkning till julafton.

Smink och Doftljus Adventskalendrar

Adventskalendrar för barn kan vara fyllda med olika slags överraskningar, och några populära alternativ är smink och doftljus. Sminkkalendrar är särskilt uppskattade av äldre barn och ungdomar som är intresserade av skönhet och makeup.

En populär sminkkalender är från märket NYX, där man kan finna en mängd produkter såsom klassiker, nyheter och limited editions. Denna adventskalender innehåller 24 fantastiska produkter för ansikte, ögon och läppar.

Pixi adventskalender är ett annat populärt val. Den är fylld med deras ikoniska skönhetsprodukter såsom hudvård och makeup. Genom att öppna en lucka varje dag fram till julafton får man en överraskning som på ett roligt och spännande sätt låter barn upptäcka nya skönhetsfavoriter.

Doftljus är en annan trevlig överraskning att ha i en adventskalender för barn. Det finns varianter med doftljus i juliga teman, samt ljus med olika dofter för varje dag i december fram till julafton. Detta kan förskapa en mysig stämning och bidra till en större förväntan inför den stora dagen.

Adventskalendrar som kombinerar både smink och doftljus kan vara svårare att hitta, men det är möjligt att skapa en egen personlig variant. Genom att handplocka produkter från olika märken, kan man skapa en unik och charmig adventskalender som passar sitt barns personliga smak och intressen.

Det finns många alternativ när det gäller smink och doftljus i adventskalendrar för barn. Genom att välja en kalender som passar barnets preferenser och intressen kan föräldrar försäkra sig om att vägen mot julafton kommer vara fylld av spänning och glädje.

Smink och Doftljus Adventskalendrar

Adventskalendrar med Samlarfigurer och Spel

Adventskalendrar för barn med samlarfigurer och spel blir allt mer populära, då de ger en spännande och rolig nedräkning till jul. Här presenteras några av de bästa alternativen för 2023.

Funko Pop adventskalender erbjuder en rad välkända karaktärer från populära filmer och serier, som Harry Potter, Star Wars och Marvel. Dessa charmiga samlarfigurer i miniformat är perfekta för alla åldrar och ger en daglig överraskning i december.

Ooshies samlarfigurer är en annan typ av populära adventskalendrar för barn. De erbjuder små gummifigurer av Disney-, Marvel- och DC-hjältar, som är både roliga att samla på och använda som dekorationer på pennor och blyertspennor.

För fans av digitala spel har Among Us adventskalender och Roblox adventskalender blivit efterfrågade alternativ. Dessa kalendrar innehåller små figurer och andra spännande överraskningar från de populära spelen, vilket gör dem till ett utmärkt val för både yngre och äldre barn.

Super Mario adventskalender och Minecraft adventskalender är underhållande alternativ för dem som älskar dessa välkända spelvärldar. Med en rad samlarfigurer och tillbehör skapar de daglig glädje för barnen som ser fram emot att öppna en ny lucka varje dag.

Svenska klassiker som Sommarskuggan adventskalender och Mumin adventskalender har också fått sina egna julkalendrar, vilket gör nedräkningen till jul extra speciell för dem som älskar dessa karaktärer.

För de yngre barnen finns även Barbie adventskalender, Minions adventskalender och Baby Shark adventskalender, som erbjuder en kombination av samlarfigurer, klistermärken, kläder och andra roliga överraskningar som passar de yngsta familjemedlemmarna.

Oavsett vilken typ av samlarfigurer eller spel ditt barn intresserar sig för, finns det en passande adventskalender som skapar glädje och förväntan inför julen.

Slutsats

Det finns många olika typer av Adventskalender för barn att välja mellan, och det kan vara en rolig tradition att införa i familjen för att bygga upp spänningen inför julafton. Många av de populära adventskalendrarna kommer från kända varumärken som LEGO, Babblarna, Bamse, Pixi, Barbie, Schleich, Paw Patrol, BRIO och Jurassic World.

En bra adventskalender bör vara engagerande och intressant för barnet och kan innehålla leksaker, pyssel, godis eller andra överraskningar som barnet kommer att tycka om och se fram emot varje dag. Som förälder är det viktigt att överväga barnets intressen och ålder för att välja en lämplig adventskalender.

Några tips för att välja rätt adventskalender för ditt barn:

  • Tänk på barnets intressen och vad de tycker är roligt. Om de älskar LEGO, kan en LEGO-adventskalender vara det perfekta valet.
  • Försök att hitta en kalender som är anpassad efter barnets ålder, så att innehållet är lämpligt och roligt för dem.
  • Om du vill ha en mer personlig adventskalender kan du göra din egen med små presenter, aktiviteter eller något ätbart. Detta ger dig möjlighet att skräddarsy innehållet efter ditt barns förkärlek och intressen.

Glöm inte att adventskalendrar också kan vara ett bra sätt att uppmuntra lärande och kreativitet hos barn genom att inkludera pyssel, böcker eller pedagogiska leksaker. Oavsett vilken adventskalender du väljer kommer det att sprida glädje och överraskning för barnet varje dag fram till julafton.

Vanliga frågor

Vilka sorters adventskalendrar finns tillgängliga?

Det finns många olika sorters adventskalendrar för barn tillgängliga på marknaden, såsom Lego, My Little Pony, Star Wars, Minions, Bamse och Frozen. Utbudet är stort och anpassat för olika åldrar, kön och intressen.

Hur kan man skapa en pedagogisk julkalender?

För att skapa en pedagogisk julkalender kan man fokusera på att inkludera små aktiviteter, pussel eller lärande objekt bakom varje lucka. Detta kan innefatta att läsa en bok tillsammans, lösa matematiska problem eller göra kreativa hantverksprojekt som uppmuntrar barnets utveckling och kreativitet.

Vilka adventskalendrar är populära för pokémon-fans?

Det finns adventskalendrar som fokuserar på pokémon-tema, med figurer och samlarobjekt som passar fans av denna populära serie. Dessa kalendrar kan innefatta minifigurer, klistermärken, kort och andra pokémon-relaterade föremål.

Var hittar jag en rea på adventskalendrar?

Rea på adventskalendrar kan ofta hittas på större butikskedjor och nätbutiker under höst- och vinterperioden. Det är också möjligt att hitta rabatterade kalendrar på olika rea- och outlet-sidor online.

Hur gör man en paketkalender för barn?

En paketkalender innebär att man slår in 24 små presenter och numrerar dem från 1 till 24. Barnet får öppna en present per dag fram till julafton. När man skapar en paketkalender är det viktigt att välja små, intressanta och roliga föremål som passar barnets intressen och ålder.

Vilka smink-adventskalendrar passar barn?

För barn som är intresserade av smink finns det smink-adventskalendrar som är anpassade för yngre användare. Dessa kalendrar kan innehålla lättanvända och skonsamma produkter såsom läppglans, nagellack och ögonskugga i barnvänliga nyanser och nybörjarvänliga konsistenser. Det är dock viktigt att överväga barnets ålder och säkerheten av sminkprodukterna innan man köper en smink-adventskalender för barn.

  1. https://www.mynewsdesk.com/se/sonybmg/pressreleases/framgaangssagan-foer-barn-humlan-djojj-slaepper-julkalender-foer-hela-familjen-3220851
  2. https://metromode.se/mamma/adventskalendrar-for-barn/
  3. https://www.aftonbladet.se/family/a/qARPwE/adventskalendrar-for-barn-basta-tipsen