Julkalender Choklad: En guide till de bästa chokladkalendrarna för julen 2024

Julen är en tid för glädje och förväntan, och en av de mest populära traditionerna under denna tid är chokladkalendern. En chokladkalender är en adventskalender som innehåller små bitar av choklad bakom varje lucka, och det är en perfekt present för både barn och vuxna som älskar choklad. Det finns många olika typer av chokladkalendrar tillgängliga på marknaden, från lyxiga handgjorda kalendrar till ekologiska och hälsosamma alternativ.

Lyxiga chokladkalendrar är perfekta för dem som vill unna sig något extra under julen. Dessa kalendrar innehåller ofta högkvalitativ choklad från välrenommerade chokladtillverkare och kan inkludera olika smaker och fyllningar. För dem som söker något mer unikt finns det även svenska chokladkalendrar som använder lokala ingredienser och tillverkas av småskaliga producenter.

Oreo Julkalender

Marabou Oreo Julkalender är den perfekta följeslagaren för en magisk julmånad. Denna exklusiva julkalender kombinerar den älskade smaken av Marabou choklad med den krispiga och krämiga konsistensen av Oreo-kakor. Varje dag fram till julafton erbjuder en oemotståndlig smakupplevelse som kommer att göra din jul ännu mer speciell och söt. Ge dig själv eller någon du älskar den perfekta julklappen med Marabou Oreo Julkalender.

Haribo Julkalender

Haribo Adventskalender är det perfekta sättet att räkna ner till julafton med en daglig söt överraskning. Den är en idealisk present till den som älskar godis eller en härlig belöning till dig själv. I denna kalender hittar du allt från de klassiska gummibjörnarna till spännande nya godissmaker som kommer att göra din jul ännu mer festlig och smakrik.

Åre Chokladfabrik Chokladkalender

Åre Chokladfabrik Chokladkalender 2023 är Sveriges godaste chokladkalender, men vänligen notera att din order är en förbeställning och beräknas skickas ut i oktober eller senast i november. Kalendern innehåller 24 handgjorda chokladpraliner av hög kvalitet och gör december till årets bästa månad. Åre Chokladfabrik är kända för sitt genuina hantverk och användning av lokala råvaror utan konserveringsmedel. En chokladupplevelse att se fram emot!

Malmö Chokladfabrik adventskalender

Malmö Chokladfabrik adventskalender 2023 är en förbeställning som beräknas skickas ut i oktober eller senast i november. Denna lyxiga chokladkalender är fylld med utsökt eko-choklad utan spår av nötter, gluten och soja. Utforska Malmö Chokladfabriks fantastiska chokladvärld med 13 olika smakkombinationer, inklusive både klassiska favoriter och spännande nyheter. Avsluta på topp med 4 bitar på julafton. En underbar resa i chokladens värld väntar!

Venchi Prestige Chokladkalender

Venchi Prestige Chokladkalender är en lyxig kalender med 25 gudomligt goda och glutenfria chokladpraliner. Varje dag i december kan du öppna en av de söta små lådorna och njuta av en läcker chokladpralin, inklusive en extra överraskning på juldagen. Kalendern är både smakfull och vackert designad, och den är perfekt för att förgylla julmånaden med en daglig dos av chokladglädje.

Merci Chokladkalender

Merci Chokladkalender är den perfekta sättet att göra decemberdagarna ännu mer speciella. Varje dag fram till julafton öppnar du en ny lucka och avnjuter Merci-chokladens exklusiva smaker. Denna kalender är fylld med kärlek och värme för att göra de frostiga decemberdagarna extra speciella och festliga. Räkna ner till jul med en daglig dos av chokladglädje från Merci!

Ölands Choklad Adventskalender

Ölands Choklad Adventskalender är det exklusiva valet för den som söker något utöver den vanliga chokladkalendern. Med 24 lockande luckor innehållande handgjorda chokladpraliner kommer den sätta guldkant på din julmånad. Smaker som Sött & salt, Kardemumma, Mango/passion, Pepparkakskola, Kanel, Saffran, Hallon, Lakritsrot, Mint, Salt caramell, Citron, och Rabarber/vanilj garanterar en daglig smakupplevelse. Ölands Choklad Adventskalender är den ultimata julklappen till chokladälskaren och barnet inom dig.

Heilemann Chokladkalender

Heilemann Chokladkalender är den ultimata adventskalendern för mjölkchokladälskaren. Med 24 luckor fyllda med läcker mjölkchoklad erbjuder den en lyxig twist på den traditionella chokladkalendern. Kalendern har även ett praktiskt utfällbart stöd på baksidan, vilket gör det enkelt att placera den på bordet, en byrå eller var som helst. Ge bort denna chokladkalender som en rolig gå-bort-present eller en tidig julklapp till någon som älskar choklad!

Key Takeaways

  • Chokladkalendrar är en populär jultradition som innehåller små bitar av choklad bakom varje lucka.
  • Det finns många olika typer av chokladkalendrar tillgängliga, inklusive lyxiga, svenska, handgjorda och hälsosamma alternativ.
  • Chokladkalendrar kan ha olika smaker och fyllningar, inklusive alkoholhaltiga praliner för en mer vuxen smakupplevelse.

Lyxiga Chokladkalendrar

Julen är en tid för glädje och godis, och vad kan vara bättre än att kombinera de två med en lyxig chokladkalender? Här är några av de mest exklusiva chokladkalendrarna att överväga för din julkalender i år.

Belgiska Chokladkalendrar

Belgisk choklad är känd för sin höga kvalitet och lyxiga smaker. Så varför inte välja en belgisk chokladkalender för dina dagliga doser av choklad under december?

En av de mest populära belgiska chokladkalendrarna är från Neuhaus. Deras kalender innehåller 25 praliner med olika fyllningar, allt från karamelliserade hasselnötter till mjölkchoklad med kaffe.

En annan belgisk chokladkalender att överväga är från Leonidas. Deras kalender innehåller 24 chokladbitar med olika smaker, inklusive mjölkchoklad med karamell, mörk choklad med apelsin och vit choklad med hallon.

Exklusiva Chokladkalendrar i Trä

För en ännu mer exklusiv upplevelse kan du överväga en chokladkalender i trä. Dessa kalendrar är vanligtvis handgjorda och innehåller högkvalitativ choklad.

En av de mest populära exklusiva chokladkalendrarna i trä är från Hotel Chocolat. Deras kalender innehåller 24 chokladbitar med olika smaker och är gjord av hållbart trä. En annan exklusiv chokladkalender i trä är från Charbonnel et Walker. Deras kalender innehåller 25 chokladbitar med olika smaker, inklusive mörk choklad med champagne och mjölkchoklad med havssalt.

Oavsett vilken typ av lyxig chokladkalender du väljer, kommer du att njuta av dagliga doser av högkvalitativ choklad under hela december.

Chokladkalendrar För Barn Och Vuxna

Chokladkalendrar är en jultradition som är omtyckt av både barn och vuxna. För barn finns det flera olika chokladkalendrar att välja mellan, medan vuxna kan välja mellan en mängd olika alternativ. I denna sektion kommer vi att titta närmare på Kinder chokladkalendrar och chokladkalendrar för vuxna.

Kinder Chokladkalendrar

Kinder chokladkalendrar är en populär julklapp till barn. Kinder erbjuder flera olika chokladkalendrar som passar både små och stora barn. De är fyllda med små chokladbitar och har en rolig design som gör att barnen kommer att se fram emot varje dag i december.

Chokladkalendrar För Vuxna

Chokladkalendrar är inte bara för barn, utan det finns också flera alternativ för vuxna. Det finns chokladkalendrar som innehåller premiumchoklad och som är perfekta för den som vill unna sig något extra under julen. Det finns också ekologiska alternativ för den som vill ha en mer hållbar jul.

Det finns också chokladkalendrar som innehåller olika sorters choklad, som mjölkchoklad, mörk choklad och vit choklad. Det finns också chokladkalendrar som innehåller choklad från olika länder och regioner, vilket ger en möjlighet att upptäcka nya smaker och dofter.

Sammanfattningsvis finns det en mängd olika chokladkalendrar att välja mellan för både barn och vuxna. Kinder chokladkalendrar är populära bland barn, medan vuxna kan välja mellan flera olika alternativ, från premiumchoklad till ekologiska alternativ. Oavsett vad man väljer, är en chokladkalender ett bra sätt att sprida julglädje under hela december månad.

Chokladkalendrar Med Olika Smaker

Chokladkalendrar har utvecklats mycket under de senaste åren och nu finns det många olika smaker att välja mellan. Här är några av de mest populära chokladkalendrarna med olika smaker.

Chokladkalendrar Med Kardemumma Och Päron

En av de mest intressanta smakkombinationerna är choklad med kardemumma och päron. Denna smak ger en unik och spännande upplevelse för chokladälskare. Kardemumma ger chokladen en kryddig smak medan päron ger en söt och fruktig smak. Det är en perfekt kombination av smaker som passar både till vardags och till fest.

Chokladkalendrar Med Chili

Om du är en person som gillar het mat och kryddor så är choklad med chili något för dig. Chokladen har en mild hetta som ger en spännande smakupplevelse. Choklad med chili är också perfekt för att ge en extra kick till din dag. Det är en populär smakkombination som passar både till vuxna och barn.

Sammanfattningsvis finns det många olika smaker att välja mellan när det gäller chokladkalendrar. Oavsett om du föredrar kryddiga eller fruktiga smaker så finns det en chokladkalender som passar dig.

Svenska Chokladkalendrar

Det finns flera svenska chokladkalendrar att välja mellan under julen. Två av de mest populära märkena är Malmö Chokladfabrik och Åre Chokladfabrik.

Malmö Chokladfabrik

Malmö Chokladfabrik är en av de mest kända chokladtillverkarna i Sverige och deras chokladkalender är mycket eftertraktad. Kalendern är gjord av 24 stycken små chokladbitar i olika smaker. Det finns en mix av mörk och mjölkchoklad, samt smaker som lakrits, mint och apelsin. Priset för kalendern varierar beroende på var du köper den, men den är oftast runt 250-300 kronor.

Åre Chokladfabrik

Åre Chokladfabrik är en annan välkänd svensk chokladtillverkare som också gör en chokladkalender för julen. Deras kalender innehåller 24 stycken små chokladbitar, varav några är fyllda med olika smaker. Chokladen är tillverkad av högkvalitativa ingredienser och är både ekologisk och Fairtrade-märkt. Priset för kalendern ligger vanligtvis runt 300-350 kronor.

Både Malmö Chokladfabrik och Åre Chokladfabrik tillverkar även andra chokladprodukter, såsom praliner och chokladaskar, som kan vara perfekta julklappar eller presenter till någon du tycker om.

Det är värt att notera att Malmö Chokladfabrik också tillverkar en adventskalender som innehåller 24 stycken små chokladbitar i olika smaker. Priset för denna kalender är vanligtvis runt 200-250 kronor.

Svenska Chokladkalendrar

Handgjorda Och Ekologiska Chokladkalendrar

För den som vill ha något extra speciellt i sin julkalender kan handgjorda och ekologiska chokladkalendrar vara ett bra alternativ. Dessa kalendrar är tillverkade av högkvalitativ choklad och innehåller ofta en variation av olika smaker och fyllningar.

Handgjorda chokladkalendrar tillverkas ofta av mindre chokladtillverkare och kan vara både unika och personliga. Genom att välja en handgjord chokladkalender kan man stödja lokala företag och samtidigt njuta av en högkvalitativ produkt.

Ekologiska chokladkalendrar är tillverkade av choklad som är odlad utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller konstgjorda gödningsmedel. Dessa kalendrar är ett bra val för den som vill minska sin påverkan på miljön och samtidigt njuta av god choklad.

Några av de bästa handgjorda och ekologiska chokladkalendrarna på marknaden inkluderar:

NamnBeskrivningPris
WermlandschokladDenna kalender innehåller 48 stycken raw, ekologiska och veganska chokladbitar med smaker som pepparkaka, havssalt och kokos.349 kr
RawchokladfabrikenEn kalender med 24 olika smaker av raw choklad, inklusive nötter, torkade bär och frukter.495 kr
Svenska KakaobolagetDenna kalender innehåller 24 handgjorda praliner med olika smaker, inklusive lakrits, lingon och havssalt.795 kr

Oavsett vilken handgjord eller ekologisk chokladkalender man väljer kan man vara säker på att man får en högkvalitativ produkt som både smakar gott och är bättre för miljön.

Chokladkalendrar Med Alkohol

Om du vill ha något extra i din julkalender kan du välja en chokladkalender med alkohol. Här finns det flera olika alternativ att välja mellan, såsom chokladkalendrar med whisky, rom eller Baileys. Nedan går vi igenom några av de mest populära alternativen.

Chokladkalendrar Med Whisky

En chokladkalender med whisky är det perfekta valet för den som vill ha en lite mer sofistikerad julkalender. Här finns det flera olika varianter att välja mellan, såsom en chokladkalender med skotsk whisky eller en chokladkalender med amerikansk bourbon. I dessa kalendrar hittar du chokladpraliner med olika smaker som passar perfekt till en god whisky.

Chokladkalendrar Med Rom

En chokladkalender med rom är ett annat populärt alternativ. Här kan du välja mellan olika romsorter, såsom mörk rom eller ljus rom. I dessa kalendrar hittar du chokladpraliner med smaker som passar perfekt till rom, såsom apelsin, kaffe eller kanel.

Baileys Chokladkalender

En Baileys chokladkalender är det perfekta valet för den som vill ha en riktigt lyxig julkalender. I denna kalender hittar du 24 små flaskor med Baileys, som du kan njuta av varje dag fram till jul. Dessutom finns det även chokladpraliner med Baileys-smak, så att du kan få en riktigt härlig smakupplevelse varje dag.

Sammanfattningsvis finns det flera olika alternativ när det gäller chokladkalendrar med alkohol. Oavsett om du föredrar whisky, rom eller Baileys finns det en kalender som passar dig. Så varför inte unna dig själv en extra lyxig julkalender i år?

Chokladkalendrar För Företag

Att ge en chokladkalender som present till anställda eller kunder är ett trevligt sätt att sprida julstämning och visa uppskattning. Här är några tips på chokladkalendrar som passar bra för företag:

Konfektbutiken

Konfektbutiken erbjuder ett brett sortiment av chokladkalendrar från olika varumärken. En av deras mest populära kalendrar är från Malmö Chokladfabrik, med 24 olika sorters praliner och tryfflar. Konfektbutiken erbjuder också möjligheten att skräddarsy kalendern med företagets logotyp eller budskap.

Xocolatl

Xocolatl erbjuder en exklusiv chokladkalender med 24 handgjorda praliner i olika smaker. Chokladen är tillverkad av högkvalitativa råvaror och är fri från palmolja och gluten. Kalendern levereras i en vacker presentask som kan skräddarsys med företagets logotyp eller budskap.

Lindt

Lindt är ett välkänt varumärke som erbjuder flera olika chokladkalendrar. En av deras mest populära kalendrar är Excellence-kalendern, med 24 olika sorters mörk choklad i olika smaker. Kalendern är elegant designad och passar bra som företagspresent.

Toblerone

Toblerone erbjuder en chokladkalender med 24 små Toblerone-chokladbitar i olika smaker. Kalendern är enkel och stilren i designen och passar bra som en budgetvänlig företagspresent.

Monty Bojangles

Monty Bojangles erbjuder en chokladkalender med 24 olika sorters chokladpraliner i olika smaker. Pralinerna är tillverkade av högkvalitativ choklad och är perfekta för den som vill prova på nya smaker. Kalendern är elegant designad och passar bra som företagspresent.

Sammanfattningsvis finns det många olika chokladkalendrar att välja mellan när man vill ge en trevlig julgåva till anställda eller kunder. Oavsett om man vill ha en exklusiv kalender med handgjorda praliner eller en enkel kalender med mjölkchoklad finns det något för alla.

Hälsosamma Chokladkalendrar

Chokladkalendrar behöver inte vara onyttiga. Det finns flera alternativ som är både hälsosamma och goda. Här är några exempel:

Mörk Choklad

Mörk choklad är rikt på antioxidanter och kan vara bra för hjärtat. Välj en chokladkalender med mörk choklad med hög kakaohalt för att få de bästa hälsofördelarna.

Raw Choklad

Raw choklad är gjord av obehandlade kakaobönor och är rik på antioxidanter. Det är också ett bra alternativ för veganer och personer som är känsliga mot mjölkprodukter.

Stevia-sötad Choklad

Stevia är en naturlig sötningsmedel som inte påverkar blodsockernivåerna lika mycket som vanligt socker. En chokladkalender med stevia-sötad choklad kan vara ett bra alternativ för personer som vill minska sitt sockerintag.

Choklad med Nötter eller Torkad Frukt

Choklad med nötter eller torkad frukt kan vara ett bra alternativ för personer som vill ha något sött och samtidigt få i sig nyttiga näringsämnen. Välj en chokladkalender med choklad som innehåller nötter eller torkad frukt för att få extra näring.

Sammanfattningsvis finns det flera hälsosamma alternativ när det gäller chokladkalendrar. Att välja en kalender med mörk choklad, raw choklad, stevia-sötad choklad eller choklad med nötter eller torkad frukt kan vara ett bra val för personer som vill ha något sött och samtidigt få i sig nyttiga näringsämnen.

Hälsosamma Chokladkalendrar

Vanliga frågor om chokladkalendrar

Var kan jag hitta en chokladkalender?

Du kan hitta chokladkalendrar i de flesta livsmedelsbutiker och matvarubutiker runt jul. Du kan också köpa dem online från olika webbplatser.

Vilka är de mest populära chokladkalendrarna?

De mest populära chokladkalendrarna varierar från år till år och från plats till plats. Men några av de mest populära varumärkena inkluderar Marabou, Lindt, Kinder, och Freia.

Finns det några veganska alternativ för chokladkalendrar?

Ja, det finns flera veganska alternativ för chokladkalendrar tillgängliga på marknaden. Vissa populära märken inkluderar Divine Chocolate, Booja-Booja, och Moo Free.

Vad är skillnaden mellan en chokladkalender och en julkalender?

En chokladkalender är en speciell typ av julkalender som innehåller små bitar av choklad som man kan äta varje dag fram till jul. En julkalender kan innehålla olika typer av överraskningar, som små leksaker, godis eller andra små presenter.

Vilka är de bästa märkena för chokladkalendrar?

Det finns många olika märken för chokladkalendrar, men några av de mest populära inkluderar Marabou, Lindt, Kinder, Freia, och Milka.

Hur kan jag göra min egen chokladkalender?

Du kan göra din egen chokladkalender genom att köpa små bitar av choklad och numrerade påsar eller lådor. Fyll varje påse eller låda med en bit choklad och numrera dem från 1 till 24. Du kan också dekorera påsarna eller lådorna för att göra dem mer festliga.

  1. https://alltommat.expressen.se/artiklar/test/stort-test-av-atbara-julkalendrar-en-riktig-upplevelse/
  2. https://www.elle.se/lifestyle/adventskalender-vuxen/8783573
  3. https://metromode.se/noje/atbara-adventskalendrar-for-julen/